Opšte Odredbe i Uslovi


Opšte Odredbe i UsloviSTAROSNA GRANICA:  Lice koje iznajmljuje vozilo mora imati minimum 21 godine za grupe A i B i 23 godina za sve ostale grupe vozila.

METOD PLAĆANJA:  Za sve grupe važeća kreditna kartica prihvaćena od FireFly-a, mora biti priložena za sve neophodne preautorizacije kao i finalno plaćanje najma vozila.

VOZAČKA DOZVOLA: Važeća vozačka dozvola koju najmanje godinu dana poseduje vozač.

GREJS PERIOD: Na kraju ugovorenog perioda najma, FireFly omogućava grejs period od 29 minuta bez naknade nakon čega će klijentu biti naplaćen najmanje jedan ceo dan iznajmljivanja.

SAOBRAĆAJNE/KOMUNALNE KAZNE: Sve novčane kazne koje proističu iz postupaka vozača (klijenta) idu isključivo na račun klijenta.

OSIGURANJE: Svi ovlašćeni vozači FireFly vozila su pokriveni protiv štete od požara u iznajmljenom vozilu, i osiguranje od odgovornosti trećim licima od smrti, povreda, i imovine. Obe pokrivenosti su predmet Opštih uslova o osiguranju FireFly sa svojim osiguranicima.

OSIGURANJE OD ŠTETE NA VOZILU (CDW):  Odgovornost korisnika najma utvrđena je ugovorom o najmu i zakonom o saobraćaju Republike Srbije, sa propisanim učešćem u šteti od €500 za grupe vozila A i B, kao i €700 za C grupu vozila.

SUPER OSIGURANJE OD ŠTETE NA VOZILU (S.C.D.W.): TKorisnik najma može smanjiti gore navedeno učešće u šteti na €100 plaćanjem dodatnih €6 po danu najma za grupe A i B, €9 po danu najma za grupu C (SCDW).

Super Osiguranje od Štete na vozilu (S.C.D.W.) može biti prihvaćeno samo nakon prihvaćanja Osiguranja od Štete (CDW). Osiguranje ne pokriva štetu na enterijeru vozila, gubitak dokumenata, štetu na gumama (točkovima) i podvozju vozila. U slučaju štete ili krađe obavezan je policijski zapisnik kako bi gore navedena osiguranja bila validna.

ZAŠTITA OD KRAĐE (TP): Zaštita od krađe je opcioni servis , ukoliko se prihvati, štiti zakupca od svih finansijskih odgovornosti od krađe ili delimične krađe vozila FireFly prihvatanjem doplate оd €6 za grupe vozila A i B i €9 za grupe za grupe vozila C. Ovo isključuje krađu ličnih stvari.

INCIDENT ADMINISTRATIVNA TAKSA (IAF):  U slučaju nezgode za koju je odgovoran, korisnik najma ima obavezu da plati FireFly nepovratni iznos od €15 za pokrivanje administrativnih troškova.

DODATNI VOZAČ: Plaća se €8 dnevno ili €80 maksimum po zakupu vozila za svakog dodatnog vozača.

AERODROMSKA NAPLATA (ASC):  Uključeno u cenu.

PRETPLATA GORIVA: Za najam koji traje više od 3 dana, od vas se zahteva da pretplatite gorivo koje je u rezervoaru iznajmljenog vozila u trenutku preuzimanja. Po vraćanju vozila, i samo u tom trenutku, možete zahtevati da vam bude refundirano gorivo koje niste potrošili. U slučaju da je količina goriva manja od one koju ste pretplatili, onda će vam biti naplaćena usluga „Točenja goriva“ koja iznosi 15€. Svaki povraćaj sredstava će biti izvršen preko vaše kreditne kartice.

TOČENJE GORIVA SE NAPLAĆUJE: €15.

SEDIŠTA ZA DECUS: Dostupno na zahtev uz dnevnu doplatu od €6 ili €60 maksimum po najmu vozila.

GPS: Dostupan na zahtev uz dnevnu doplatu od €10 ili €70 maksimum po najmu vozila.

LANCI ZA SNEG: Dostupni na zahtev uz dnevnu doplatu od €3 ili €21 maksimum po najmu vozila.

ISPORUKA/PREUZIMANJE: Isporuka ili preuzimanje vozila izvan Firefly lokacije, a na teritoriji grada Beograda se doplaćuje dodatno u iznosu od €25. Isporuka ili preuzimanje vozila izvan teritorije grada Beograda se doplaćuje dodatno u iznosu od €0.6/Km.

NOĆNA ISPORUKA/PREUZIMANJE: Doplata u iznosu od €25 se primenjuje za sve isporuke/preuzimanja vozila u periodu od 21:00 do 08:00.

RASPOLOŽIVOST FLOTE: Kompanija zadržava pravo da obezbedi drugi model vozila u zavisnosti od raspoloživosti flote, ali u istoj kategoriji ili eventualno veću kategoriju od rezervisane.

KORIŠĆENJE VOZILA VAN GRANICA ZEMLJE: Dozvoljeno je samo uz prethodno sastavljen Ugovor sa FireFly-om. Naplata za izlazak van granica Srbije iznosi €58.

TRAJEKT OGRANIČENJA: Dozvoljeno je samo uz prethodno sastavljen Ugovor sa FireFly-om. Imajte na umu da se bilo kakva šteta na vozilu nastala na trajektu ne pokriva osiguranjem.

POMOĆ NA PUTU: Služba pomoći na putu 24 sata obezbeđuje se uz naknadu od 15 € po najmu. Alternativno, u slučaju da je vozaču potrebna pomoć na putu tokom perioda najma, mi ćemo obezbediti uslugu za jednokratnu naknadu od € 25 + PDV, plaćanje lokalno.

Molimo vas da se obratite FireFly Srbija asistentu (24 h servis, tel: 381 112286017 ili +381 62 8800585) u slučaju nezgode

POREZ: Sve cene i dažbine su bez uključenog PDV-a.